La Casa de Papel: Partea 4 | Recenzie fără spoilere pentru primele 5 episoade

30 Martie 2020

Am avut ocazia să văd, în premieră, primele 5 episoade din La Casa de Papel: Partea 4. Vreau să le mulțumesc încă de la început prietenilor de la Netflix pentru oportunitatea aceasta! Într-o perioadă ca cea pe care o trăim acum, cele 5 episoade fresh din La Casa de Papel au fost fix ce aveam nevoie să văd, ca să mă scoată din starea de latență. Acțiunea desfășurată pe planuri din ce în ce mai sofisticate în La Casa de Papel: Partea 4 a funcționat ca o doză de șoc cu adrenalină pentru monotonia zilelor de izolare. Acum am rămas în alertă pentru ce va urma și abia aștept să vină data de 3 aprilie ca să văd cum se va concretiza totul în restul episoadelor nedezvăluite.

La Casa De Papel sezon 4

Dacă ați ajuns până aici citind cu precauție, puteți continua fără griji, pentru că articolul nu conține spoilere. Așa cum știm cu toții din trailer și din ultimul episod din partea 3, El Profesor crede că Lisabona a fost executată, Rio și Tokyo au aruncat în aer un tanc al armatei, iar Nairobi se zbate între viață și moarte. Banda trece prin unul dintre cele mai dificile momente, iar apariția neprevăzută a unui inamic printre ei va afecta jaful. Pare că nimic nu se mai potrivește cu planul lui El Profesor și că totul scapă de sub control.

La Casa De Papel sezon 4 Nairobi

La Casa de Papel: Partea 4 începe cu momente critice, care pot fi soluționate doar prin decizii de viață sau de moarte, atât la figurat, dar mai ales la propriu. Tokyo narează și acest nou sezon, astfel oferind continuitate acțiunii din sezoanele precedente, dar și dramatismul și pasiunea care vă vor face inima să bată un pic mai tare. Totul se desfășoară într-un pas accelerat, pentru a elimina cât mai repede punctele nevralgice care s-au ivit neplanificat în desfășurarea planului. În primele 5 episoade pe care le-am văzut, focusul stă mult pe personaje și comportamentul celulei de criză. Banda încearcă să valorifice puterea lor de improvizație și încrederea pe care o au unii în alții, ca să reușească să scoată aurul afară, să nu se lase manipulați și să nu cedeze șocurilor post-traumatice.

La Casa de Papel sezon 4 partea 4 sezon nou

La Casa de Papel sezon 4 partea 4

Personajele nu dezamăgesc și alcătuiesc distribuția impecabil, din prima linie până la grupul de rezistență. Îi revedem pe Álvaro Morte (Profesorul), Úrsula Corberó (Tokyo), Pedro Alonso (Berlin), Alba Flores (Nairobi), Itziar Ituño (Lisabona), Miguel Herrán (Rio), Esther Acebo (Stockholm), Jaime Lorente (Denver), Darko Peric (Helsinki), Luka Peros (Marsilia), Hovik Keuchkerian (Bogotá) și Rodrigo de la Serna (Palermo). Najwa Nimri (Inspectoarea Sierra), Fernando Cayo (Colonelul Tamayo), Juan Fernández (Colonelul Prieto), Fernando Soto (Angel) și Mario de la Rosa (Suárez) vor da viață echipei de poliție care va încerca să distrugă „rezistența”. Alianțele încep să apară. Personajele care în sezonul 3 erau episodice și treceau aproape nevăzute, acum influențează destinul și deciziile vitale ale personajelor principale. Distribuția e completată de Pep Munné (Guvernatorul), Enrique Arce (Arturo Román), Kiti Manver (Mariví) și José Manuel Poga (Gandía).

La Casa De Papel partea 4 sezon 4

Am ales să scriu un review personal despre aceste episoade, deoarece e un challenge să trec în revistă momentele mele preferate fără să las urme de spoilere și merită acceptată provocarea. Pot spune că atunci când am auzit din nou râsul lui Denver am izbucnit în râs, m-am potolit, apoi am derulat de câteva ori înapoi ca să râd din nou. :))) Este delicios personajul ăsta, iar Jaime Lorente reușește să îl facă din ce în ce mai imprevizibil. Dacă în sezoanele anterioare auzeam râsul lui Denver de multe ori în episoade, în La Casa de Papel: Partea 4 se aude târziu prima oară, semn că situația e extrem de critică, încordată, iar momentele de respiro sunt puține.

La Casa De Papel partea 4 sezon 4 Berlin

Momentele mai relaxate ne sunt oferite de flashback-urile prin care Berlin continuă să „trăiască” în viețile celor cu care a gândit marele plan. Eleganța lui Pedro Alonso este una aparte, iar nostalgia se simte în fiecare secundă. Cu fiecare ocazie când apare Berlin pe ecran, simt cum mi se instalează pe față un zâmbet de admirație pentru cât de bine e construit acest personaj. Sincer, deși au trecut multe episoade de când a murit, încă mă gândesc și sper într-un twist-minune care să ni-l readucă pe Berlin în viață într-un sezon viitor. Chiar am merita așa ceva după ce vom depăși învingători din perioada asta cu coronavirusul. 🙂 Apropo de virus, m-am întristat tare când am aflat că actrița Itziar Ituño (Lisabona) a fost testată pozitiv cu COVID-19. 🙁 Sper să se recupereze rapid. Puteți să urmăriți starea ei pe contul ei de Instagram. ¡Vamos inspectora!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Itziar Ituño (OFIZIAL) (@itziarituno) on

La Casa de Papel: Partea 4 vine cu o desfășurare incredibilă de forțe. Toată acțiunea pare desprinsă dintr-un teatru de operațiune urban, din timpul unui război contra sistemului politic, dar și dintr-un război emoțional pe care fiecare personaj îl duce cu el însuși. Scenele tensionate sunt susținute foarte bine de legătura strânsă între personajele care sunt gata să-și dea viața unul pentru celălalt, în numele planului. Dacă ar fi să sumarizez cele 5 episoade în doar 5 cuvinte, cred că aș alege: roller-coaster de emoții cu mitraliere
 La Casa de Papel sezon 4 partea-4 Rio

La Casa de Papel sezon 4 partea-4

Pe 3 aprilie, toate episoadele din noul sezon La Casa de Papel vor fi disponibile pe Netflix.
Chiki pum! Chiki pum! Chiki pum!